Размери

ТАБЛИЦИ С РАЗМЕРИ

Важна информация за сутиените

Различните размери сутиени се обозначават с комбинация от число и буква, където числото е размера на подгръдната обиколка, а буквата обозначава размера на чашката. Примерно 75B, означава че жената има подгръдна обиколка 75 см. и обем на гърдите B, когато чашката е без допълнителна подплънка. Когато обаче в чашката има така наречената повдигаща подплънка трябва да се вземе под внимание, че тя също заема част от чашката.

Размери А са предназначени са за жени с малки гърди и за момичета в ранен пубертет.

Размери B и С са предназначени са за жени с нормално голям бюст.

Размер D и Е са предназначени са за жени с големи гърди.

Размер F и G са предназначени са за жени с много големи гърди.

В описанието на всеки сутиен е посочено до каква степен се разтяга, тъй като различните модели сутиени мат различна еластичност.


Таблица за плътността на чорапогащниците в DEN:

До 8 DEN ултра прозрачни

10 - 14 DEN прозрачни

15 DEN стандартно прозрачни

20 DEN стандартно прозрачни

30 - 50 DEN са полупрозрачни

60 и повече DEN са плътни

Ето още важна информация за чорапогащите:

Основната суровина от която се изработват чорапогащите е полиамида. Най–качественият материал е полиамид 6.6, този материал има оптимални технически показатели.

Друг материал е микрофибъра, които представлява много фина синтетична нишка. Той придава на тъканите копринена мекота, плътност и луксозен външен вид.

LYCRA е търговското име на синтетичната еластомерна нишка. Чорапогащите с ликра са гладки, не се смъкват и не образуват колене и гънки. Отбелязаното върху опаковката процентно съдържание на ликра указва количеството от материала, вложено по протежение на крака, а не например в ластика на талията, където еластомерната нишка присъства задължително. Други популярни имена на нишката са еластан и спандекс.

DEN – Дение е мерна единица за определяне прозрачността и плътността на чорапогащите. През топлите месеци се предпочитат 15 и 20 DEN, през есента са подходящи 30 и 40 DEN, a зимните чорапогащи са между 60 и 120 DEN, това са много плътни и топли чорапогащи. По-тънките артикули са по-скъпи, което е продиктувано от цената на основните вложени материали, а също и от факта, че се смятат за по-луксозни. Например 8 DEN е ултра прозрачен и тънък чорапогащник, а пък чорапите със силиконoва летна са 12 DEN . Ако очаквате ултра тънките чорапогащи да са трайни - ще се разочаровате тяхното предназначение е преди всичко да изглеждат добре и да допълват напълно Вашият тоалет.

За всекидневна употреба и за да можете да ги използвате по-дълго време, чорапогащи 15-20 DEN са най-добрият избор за по-топлите месеци. Те изглеждат добре, придават приятно усещане и са сравнително трайни.

Практични съвети:

Пране: ръчно, до 30 градуса

Сушене: на непряка слънчева светлина и никога върху отоплително тяло